Shopping List: 1 taart (4 personen) :
-
500 gr aardappelen, geschild en in stukken gesneden
-
500 gr asperges
-
200 gr filodeeg
-
100 gr Lancashire kaas, geraspt
-
100 gr cheddar of Gouda, geraspt
-
3 grote eieren
-
3 dl slagroom
-
100 gr boter
-
zeezout, zwarte peper, muskaatnoot
Bereiding:
-
Kook de aardappelen in gezouten water gedurende 15 minuten.
-
Breek de houtachtige stukken van de asperges en blancheer ze 4 minuten in kokend water, laat de asperges vervolgens in een vergiet uitlekken.
-
Verwarm de oven voor op 190°. Leg de velletje filodeeg in een ovenschotel, kwast ze in met gesmolten boter en laat ongeveer 2.5 cm over de rand hangen. Leg het deeg 5 lagen dik. Leg vervolgens een theedoek op het deeg en laat even rusten.
-
Stamp de aardappelen wanneer ze gaar zijn en meng met de kaas.
-
Klop in een andere schaal de eieren en de room door elkaar en doe bij de aardappelen. Doe er wat peper, zout en muskaatnoot bij. Meng goed.
-
Spreid de puree uit over het filodeeg, vouw de rand van het deeg omhoog en plooi deze zodat je een opstaande rand krijgt. Leg vervolgens de asperges op de vulling naast elkaar zodat het aardappelmengsel volledig bedekt is. Kwast de taart in met gesmolten boter en plaats 20 minuten in de oven tot de taart goudbruin is. Laat vervolgens nog 10 minuten staan.
Serveer met een slaatje voor lunch of maak er eenpersoonstaartjes van als voorgerecht.
Uit “Thuis bij Jamie”
Geef een antwoord
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.