Menu van de dag

Wat eet jij deze avond?

  • Home
    • Recepten index
  • Recepten
    • Aperitief
    • Hapje
    • Soep
    • hoofdgerecht
      • Gevogelte
      • Vlees
      • Vis
      • Ovenschotels
      • Pasta
      • Salades
    • Snacks
    • Dessert
    • Vegetarisch
  • Restaurants
You are here: Home / Recepten / hoofdgerecht / Vlees / Couscous met Merguez worstjes

Couscous met Merguez worstjes

oktober 11, 2017 By Jef Kok Leave a Comment

IMG_5851

Shopping List: 2 personen:

  • 2 wortels
  • 1 aubergine
  • 2 zoete aardappelen
  • 1 verse vijg
  • stuk pompoen
  • 1 courgette
  • 1 grote ui
  • Couscous
  • groentebouillon
  • Merguez worstjes
  • Marokkaans brood
  • 1 kaneelstokje, olijfolie, verse peterselie, verse koriander
  • Zout, peper, paprikapoeder, cayennepeper

 Bereiding:

  • Was de groeten.  Snipper de ui fijn en snij de groenten.
  • Fruit de ui in olijfolie en leg er het kaneelstokje bij.
  • Voeg de aubergine, zoete aardappelen en wortels toe.  Laat ongeveer 10 minuten stoven.
  • Doe er de pompoen, courgette en vijg bij en kruid met peper, zout, paprikapoeder en cayennepeper.
  • Doe er wat groentebouillon bij.  Laat stoven tot de groenten gaar zijn.
  • Maak ondertussen de couscous klaar zoals vermeld op de verpakking.
  • Bak de merguez worstjes.
  • Verwijder tenslotte het kaneelstokje uit de groenten en roer de gehakte koriander en peterselie bij de groenten.  Serveer de groenten op de couscous.
  • Snij de worstjes in stukken en leg deze over de schotel.
  • Serveer met Marokkaans brood !

 

Sluit de maaltijd af met verse muntthee … (Recept terug te vinden in de categorie Nagerecht)

  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)

Filed Under: Vlees Tagged With: aubergine, courgette, couscous, merguez, pompoen, ui, vijgen, wortels, zoete aardappelen

« Geroosterd tomatenbrood met iberico ham, chorizo & manchego kaas
Romige pasta met spekjes & boursin »

Geef een antwoord Reactie annuleren

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Zoek volgens ingrediënt…

advertentie

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram

Categorieën

Top 5 – meest bekeken recepten

  • Cannelloni met courgette, paprika, tomaat & gehakt 28k weergaven
  • Vegetarische lasagne (Jeroen Meus) 26.7k weergaven
  • Pasta pesto met scampi 18.4k weergaven
  • Easy wok met gehakt en wokgroenten 3.8k weergaven
  • Orloffgebraad met champignons 3.8k weergaven

Cannelloni met groenten & gehakt

Shopping List: 1 grote ui 3 paprika: 1 rode, 1 gele en 1 groene 2 teentjes look 3 selderstengels 1 chili peper 1 blik gepelde ...

Read More »

Deprecated: genesis_footer_creds_text is verouderd sinds versie 3.1.0. Gebruik in plaats daarvan genesis_pre_get_option_footer_text. This filter is no longer supported. You can now modify your footer text using the Theme Settings. in /customers/2/0/1/menuvandedag.be/httpd.www/menuvandedaggoeswordpress/wp-includes/functions.php on line 5588

Copyright © 2023 · www.menuvandedag.be · Log in