Shopping List: 2 personen:
- 2 wortels
- 1 aubergine
- 2 zoete aardappelen
- 1 verse vijg
- stuk pompoen
- 1 courgette
- 1 grote ui
- Couscous
- groentebouillon
- Merguez worstjes
- Marokkaans brood
- 1 kaneelstokje, olijfolie, verse peterselie, verse koriander
- Zout, peper, paprikapoeder, cayennepeper
Bereiding:
- Was de groeten. Snipper de ui fijn en snij de groenten.
- Fruit de ui in olijfolie en leg er het kaneelstokje bij.
- Voeg de aubergine, zoete aardappelen en wortels toe. Laat ongeveer 10 minuten stoven.
- Doe er de pompoen, courgette en vijg bij en kruid met peper, zout, paprikapoeder en cayennepeper.
- Doe er wat groentebouillon bij. Laat stoven tot de groenten gaar zijn.
- Maak ondertussen de couscous klaar zoals vermeld op de verpakking.
- Bak de merguez worstjes.
- Verwijder tenslotte het kaneelstokje uit de groenten en roer de gehakte koriander en peterselie bij de groenten. Serveer de groenten op de couscous.
- Snij de worstjes in stukken en leg deze over de schotel.
- Serveer met Marokkaans brood !
Sluit de maaltijd af met verse muntthee … (Recept terug te vinden in de categorie Nagerecht)
Geef een antwoord
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.