Menu van de dag

Wat eet jij deze avond?

  • Home
    • Recepten index
  • Recepten
    • Aperitief
    • Hapje
    • Soep
    • hoofdgerecht
      • Gevogelte
      • Vlees
      • Vis
      • Ovenschotels
      • Pasta
      • Salades
    • Snacks
    • Dessert
    • Vegetarisch
  • Restaurants
You are here: Home / Recepten / hoofdgerecht / Ovenschotels / Crumble met groenten & kaas

Crumble met groenten & kaas

juli 8, 2018 By Bart Leave a Comment

VegCrumbleSpoon1-1024x768

Shopping list: 2 personen:

  • 1 aubergine
  • 2 courgettes
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 blik tomaten in blokjes
  • 1 teentje knoflook
  • Verse tijm, verse rozemarijn
  • 250 gram bloem
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 100 gram zeer koude boter
  • 50 gram havervlokken
  • Olijfolie, zout, peper, tijm

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Wrijf een ovenschotel in met wat olijfolie en een teentje knoflook.
  • Snij de aubergine en courgettes in reepjes, snij de paprika in reepjes en de ui in schijfjes.
  • Plaats de groenten in de ovenschotel, alsook de blokjes tomaten. Breng op smaak met peper zout, de verse rozemarijn en tijm. Bedek met aluminiumfolie en plaats gedurende 10 minuten in de oven.
  • Crumble: meng de bloem, kaas, gedroogde tijm, peper en zout. Voeg er geleidelijk aan de koude boter aan toe (in kleine blokjes gesneden) en mix tot er kruimeltjes onstaan. Voeg vervolgens de havervlokken toe.
  • Verwijder de alumiumfolie van de groentenschotel en strooi de crumble op de groenten. Laat nog 15 minuten gratineren in de oven.
  • Serveer met notensla met een vinaigrette van balsamico

    Receptje uit het boek “Heerlijk eenvoudig – Marie-Claire Quittelier “

  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)

Filed Under: Ovenschotels, Vegetarisch Tagged With: aubergine, courgettes, paprika, parmezaanse kaas, tomaten

« Tagliatelle Carbonara
Mosselen met citroengras & kokos op de BBQ »

Geef een antwoord Reactie annuleren

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Zoek volgens ingrediënt…

advertentie

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram

Categorieën

Top 5 – meest bekeken recepten

  • Cannelloni met courgette, paprika, tomaat & gehakt 28k weergaven
  • Vegetarische lasagne (Jeroen Meus) 26.7k weergaven
  • Pasta pesto met scampi 18.4k weergaven
  • Easy wok met gehakt en wokgroenten 3.8k weergaven
  • Orloffgebraad met champignons 3.8k weergaven

Cannelloni met groenten & gehakt

Shopping List: 1 grote ui 3 paprika: 1 rode, 1 gele en 1 groene 2 teentjes look 3 selderstengels 1 chili peper 1 blik gepelde ...

Read More »

Deprecated: genesis_footer_creds_text is verouderd sinds versie 3.1.0. Gebruik in plaats daarvan genesis_pre_get_option_footer_text. This filter is no longer supported. You can now modify your footer text using the Theme Settings. in /customers/2/0/1/menuvandedag.be/httpd.www/menuvandedaggoeswordpress/wp-includes/functions.php on line 5588

Copyright © 2023 · www.menuvandedag.be · Log in