Shopping list: 2 personen:
- 1 aubergine
- 2 courgettes
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 1 blik tomaten in blokjes
- 1 teentje knoflook
- Verse tijm, verse rozemarijn
- 250 gram bloem
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 100 gram zeer koude boter
- 50 gram havervlokken
- Olijfolie, zout, peper, tijm
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Wrijf een ovenschotel in met wat olijfolie en een teentje knoflook.
- Snij de aubergine en courgettes in reepjes, snij de paprika in reepjes en de ui in schijfjes.
- Plaats de groenten in de ovenschotel, alsook de blokjes tomaten. Breng op smaak met peper zout, de verse rozemarijn en tijm. Bedek met aluminiumfolie en plaats gedurende 10 minuten in de oven.
- Crumble: meng de bloem, kaas, gedroogde tijm, peper en zout. Voeg er geleidelijk aan de koude boter aan toe (in kleine blokjes gesneden) en mix tot er kruimeltjes onstaan. Voeg vervolgens de havervlokken toe.
- Verwijder de alumiumfolie van de groentenschotel en strooi de crumble op de groenten. Laat nog 15 minuten gratineren in de oven.
- Serveer met notensla met een vinaigrette van balsamico
Receptje uit het boek “Heerlijk eenvoudig – Marie-Claire Quittelier “
Geef een antwoord
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.