Shopping List
- 1 ui
- 1 wortel
- 1 teentje knoflook
- 1 stengel bleekselder
- olijfolie
- halve theelepel gemalen foelie (= omhulsel van nootmuskaat dat men droogt en maalt als apart kruid)
- 500 gram spliterwten
- 1,5 liter kippenbouillon
- 2 laurierblaadjes
Bereiding:
- Doe de grof gehakte ui, grof gehakte wortel met de knoflook en de grof gehakte bleekselderij in de kom van de foodprocessor en hak ze fijn.
- Verhit de olie in een ondiepe pan met dikke bodem op matig vuur. Doe er als de olie heet is de gehakte groenten uit de foodprocessor in en bak ze 5 tot 10 minuten, tot ze zacht, maar niet bruin zijn. Doe er de gemalen foelie bij en roer alles door elkaar, doe er de spliterwten bij en roer weer, tot die gemengd zijn met de groenten.
- Doe er de bouillon en de laurierblaadjes bij en laat de soep aan de kook komen. Leg het deksel op de pan, zet het vuur laag en laat de soep ongeveer een uur zachtjes koken, tot alles zacht en blubberig is. Roer er als dat nodig is nog wat bouillon door. Soms lijken de spliterwten al te dik te worden voordat ze echt gaar zijn en moeten ze bewaterd worden.
- Kruid met peper en zout naar smaak.
Geef een antwoord
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.