Menu van de dag

Wat eet jij deze avond?

  • Home
    • Recepten index
  • Recepten
    • Aperitief
    • Hapje
    • Soep
    • hoofdgerecht
      • Gevogelte
      • Vlees
      • Vis
      • Ovenschotels
      • Pasta
      • Salades
    • Snacks
    • Dessert
    • Vegetarisch
  • Restaurants
You are here: Home / Recepten / Soep / Erwtensoep (Nigella Lawson)

Erwtensoep (Nigella Lawson)

juli 24, 2018 By Bart Leave a Comment

shapeimage_2-2

Shopping List

  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel bleekselder
  • olijfolie
  • halve theelepel gemalen foelie (= omhulsel van nootmuskaat dat men droogt en maalt als apart kruid)
  • 500 gram spliterwten
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • 2 laurierblaadjes

Bereiding:

  • Doe de grof gehakte ui, grof gehakte wortel met de knoflook en de grof gehakte bleekselderij in de kom van de foodprocessor en hak ze fijn.
  • Verhit de olie in een ondiepe pan met dikke bodem op matig vuur. Doe er als de olie heet is de gehakte groenten uit de foodprocessor in en bak ze 5 tot 10 minuten, tot ze zacht, maar niet bruin zijn. Doe er de gemalen foelie bij en roer alles door elkaar, doe er de spliterwten bij en roer weer, tot die gemengd zijn met de groenten.
  • Doe er de bouillon en de laurierblaadjes bij en laat de soep aan de kook komen. Leg het deksel op de pan, zet het vuur laag en laat de soep ongeveer een uur zachtjes koken, tot alles zacht en blubberig is. Roer er als dat nodig is nog wat bouillon door. Soms lijken de spliterwten al te dik te worden voordat ze echt gaar zijn en moeten ze bewaterd worden.
  • Kruid met peper en zout naar smaak.
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)

Filed Under: Soep Tagged With: selder, spliterwten, ui, wortel

« Gegratineerde preirolletjes
Oosterse côte-à-l’os »

Geef een antwoord Reactie annuleren

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Zoek volgens ingrediënt…

advertentie

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram

Categorieën

Top 5 – meest bekeken recepten

  • Vegetarische lasagne (Jeroen Meus) 25.2k weergaven
  • Cannelloni met courgette, paprika, tomaat & gehakt 23.8k weergaven
  • Pasta pesto met scampi 17.4k weergaven
  • Easy wok met gehakt en wokgroenten 3.6k weergaven
  • Orloffgebraad met champignons 3.5k weergaven

Cannelloni met groenten & gehakt

Shopping List: 1 grote ui 3 paprika: 1 rode, 1 gele en 1 groene 2 teentjes look 3 selderstengels 1 chili peper 1 blik gepelde ...

Read More »

Deprecated: genesis_footer_creds_text is verouderd sinds versie 3.1.0. Gebruik in plaats daarvan genesis_pre_get_option_footer_text. This filter is no longer supported. You can now modify your footer text using the Theme Settings. in /customers/2/0/1/menuvandedag.be/httpd.www/menuvandedaggoeswordpress/wp-includes/functions.php on line 5586

Copyright © 2022 · www.menuvandedag.be · Log in