Shoppinglist voor 4
- 4 kleine peren
- 1 vanillestok
- 250ml zoete witte wijn
- zeste van ½ citroen
- boter
- suiker
- eau de vie poire william
- 1 liter volle melk
- 2 vanillepeul
- 9 eierdooiers
- 5dl room
- amandelschilfers
Bereiding
- Breng voor het ijs 500 ml volle melk met 1 vanillepeul aan de kook. Klop 4 eierdooiers met 70 gram suiker tot een ruban. Giet de kokende melk op de ruban. Roer het mengsel op een laag vuur tot een gladde saus. Roer van het vuur verder.
- Voeg tot slot de room toe. Laat een nacht rusten. Verwijder de vanillepeul en draait tot ijs. Plaats in het vriesvak.
- Breng 500 ml water, suiker, zeste van citroen en zoete witte wijn samen aan de kook. Schil de peren en pocheer ze.
- Karameliseer de peren (300 gr suiker) in een pan voor het serveren en blus met de eau de vie.
- Breng 5 dl melk met de vanillepeul aan de kook. Klop 5 eierdooiers met 165 gram suiker tot een ruban. Giet de kokende melk al roerend geleidelijk op de eierdooiers. Zet terug op een laag vuur . Vaner à la nappe. Giet door een fijne zeef, voeg naar smaak eau de vie toe en laat afkoelen in de frigo.
- Kleur de amandelschilfers in een hete pan.
Een recept in samenwerking met Cuisine Tinguett cook- & workshop.
Voor meer informatie www.cuisine-tinguett.be.
Geef een antwoord
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.