Menu van de dag

Wat eet jij deze avond?

  • Home
    • Recepten index
  • Recepten
    • Aperitief
    • Hapje
    • Soep
    • hoofdgerecht
      • Gevogelte
      • Vlees
      • Vis
      • Ovenschotels
      • Pasta
      • Salades
    • Snacks
    • Dessert
    • Vegetarisch
  • Restaurants
You are here: Home / Recepten / Dessert / Gepocheerde peren “Poire William” met vanille en crème anglaise

Gepocheerde peren “Poire William” met vanille en crème anglaise

juni 2, 2017 By Bart Leave a Comment

2012-12-23 23.11.30er

Shoppinglist voor 4

  • 4 kleine peren
  • 1 vanillestok
  • 250ml zoete witte wijn
  • zeste van ½ citroen
  • boter
  • suiker
  • eau de vie poire william
  • 1 liter volle melk
  • 2 vanillepeul
  • 9 eierdooiers
  • 5dl room
  • amandelschilfers

Bereiding

  • Breng voor het ijs 500 ml volle melk met 1 vanillepeul aan de kook. Klop 4 eierdooiers met 70 gram suiker tot een ruban. Giet de kokende melk op de ruban. Roer het mengsel op een laag vuur tot een gladde saus. Roer van het vuur verder.
  • Voeg tot slot de room toe. Laat een nacht rusten. Verwijder de vanillepeul en draait tot ijs. Plaats in het vriesvak.
  • Breng 500 ml water, suiker, zeste van citroen en zoete witte wijn samen aan de kook. Schil de peren en pocheer ze.
  • Karameliseer de peren (300 gr suiker) in een pan voor het serveren en blus met de eau de vie.
  • Breng 5 dl melk met de vanillepeul aan de kook. Klop 5 eierdooiers met 165 gram suiker tot een ruban. Giet de kokende melk al roerend geleidelijk op de eierdooiers. Zet terug op een laag vuur . Vaner à la nappe. Giet door een fijne zeef, voeg naar smaak eau de vie toe en laat afkoelen in de frigo.
  • Kleur de amandelschilfers in een hete pan.

Een recept in samenwerking met Cuisine Tinguett cook- & workshop.
Voor meer informatie www.cuisine-tinguett.be.

  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)

Filed Under: Dessert Tagged With: amandelschilfers, citroen, peer, poire william, room, witte wijn

« Papilotte van zalm en prei
Garnalen met Thaise groene currysaus & pandanrijst (easy wok) »

Geef een antwoord Reactie annuleren

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Zoek volgens ingrediënt…

advertentie

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram

Categorieën

Top 5 – meest bekeken recepten

  • Vegetarische lasagne (Jeroen Meus) 24.7k weergaven
  • Cannelloni met courgette, paprika, tomaat & gehakt 22.2k weergaven
  • Pasta pesto met scampi 16.8k weergaven
  • Easy wok met gehakt en wokgroenten 3.5k weergaven
  • Orloffgebraad met champignons 3.4k weergaven

Cannelloni met groenten & gehakt

Shopping List: 1 grote ui 3 paprika: 1 rode, 1 gele en 1 groene 2 teentjes look 3 selderstengels 1 chili peper 1 blik gepelde ...

Read More »

Deprecated: genesis_footer_creds_text is verouderd sinds versie 3.1.0. Gebruik in plaats daarvan genesis_pre_get_option_footer_text. This filter is no longer supported. You can now modify your footer text using the Theme Settings. in /customers/2/0/1/menuvandedag.be/httpd.www/menuvandedaggoeswordpress/wp-includes/functions.php on line 5586

Copyright © 2022 · www.menuvandedag.be · Log in