Shopping List:
- Chocoladesaus: 125 gram chocolade van goede kwaliteit, 185 ml room
- Karamelsaus: 100 gram bruine basterdsuiker, 250 ml room, 1 theelepel vanilla extract, 15 gram boter
- Aardbeiensaus: 250 gram aardbeien, 1 eetlepel citroensap, 1 ½ eetlepel fijne kristalsuiker
Bereiding:
- Chocoladesaus: Doe de chocolade en de room in een vuurvaste kom au bain marie (kom mag het water niet raken).
- Roer tot de chocolade is gesmolten, neem de kom van de pan en blijf roeren tot een glad mengsel.
- Karamelsasus: Meng alle ingrediënten in een pannetje op een matig vuur, roer en breng traag aan de kook. Roer af en toe tot de saus dik en stroperig is.
- Aardbeiensaus: Doe de aardbeien, het citroensap en de suiker in de blender en laat draaien. Eventueel nog eens door een zeef drukken.
Geef een antwoord
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.