Menu van de dag

Wat eet jij deze avond?

  • Home
    • Recepten index
  • Recepten
    • Aperitief
    • Hapje
    • Soep
    • hoofdgerecht
      • Gevogelte
      • Vlees
      • Vis
      • Ovenschotels
      • Pasta
      • Salades
    • Snacks
    • Dessert
    • Vegetarisch
  • Restaurants
You are here: Home / Recepten / hoofdgerecht / Vis / Kabeljauw haasjes met knoflookaardappeltjes & spinazie-roomsaus

Kabeljauw haasjes met knoflookaardappeltjes & spinazie-roomsaus

november 27, 2015 By Bart Leave a Comment

gestoomde_kabeljauw

 

Shopping List: 2 personen:

  • 300 gr spinazie
  • 250 ml light room
  • Scheutje witte wijn
  • 1 ui
  • 2 kabeljauw haasjes van +/- 200 gr stuk
  • Ratté aardappelen
  • 3 grote tenen knoflook
  • Peterselie

Bereiding:

  • Kook de aardappelen gaar.
  • Was de spinazie ondertussen en verwijder de dikke nerven.
  • Snij de aardappelen in kleine schijfjes en doe in een braadslee.
  • Druppel wat olijfolie op de aardappelen en strooi vervolgens de fijngehakte peterselie erover.
  • Kruid met peper en zeezout. Leg er de teentjes knoflook (in stukjes gesneden) tussen.
  • Zet de aardappelen ongeveer 10 minuten in de oven.
  • Snipper 1 ui fijn en bak aan in boter. Voeg de spinazie toe en laat ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Bak ondertussen de kabeljauw haasjes in de grill pan en kruid met peper en zout.
  • Doe de room en een scheutje witte wijn bij de spinazie en laat opkoken.
  • Maak een bedje van de spinazie en drapeer hier de vis over. Giet er een beetje roomsaus over.
  • Verwijder de knoflookteentjes uit de aardappelschotel. Serveer de aardappeltjes bij de vis en spinazie.
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)

Filed Under: Vis Tagged With: kabeljauw, spinazie, witte wijn

« Hartjestoast met zalm en citroenvinaigrette
Chocolademousse met mandarijnsaus »

Geef een antwoord Reactie annuleren

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Zoek volgens ingrediënt…

advertentie

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram

Categorieën

Top 5 – meest bekeken recepten

  • Cannelloni met courgette, paprika, tomaat & gehakt 30.6k weergaven
  • Vegetarische lasagne (Jeroen Meus) 27.3k weergaven
  • Pasta pesto met scampi 19k weergaven
  • Orloffgebraad met champignons 4k weergaven
  • Easy wok met gehakt en wokgroenten 4k weergaven

Cannelloni met groenten & gehakt

Shopping List: 1 grote ui 3 paprika: 1 rode, 1 gele en 1 groene 2 teentjes look 3 selderstengels 1 chili peper 1 blik gepelde ...

Read More »

Deprecated: genesis_footer_creds_text is verouderd sinds versie 3.1.0. Gebruik in plaats daarvan genesis_pre_get_option_footer_text. This filter is no longer supported. You can now modify your footer text using the Theme Settings. in /customers/2/0/1/menuvandedag.be/httpd.www/menuvandedaggoeswordpress/wp-includes/functions.php on line 5588

Copyright © 2023 · www.menuvandedag.be · Log in