Menu van de dag

Wat eet jij deze avond?

  • Home
    • Recepten index
  • Recepten
    • Aperitief
    • Hapje
    • Soep
    • hoofdgerecht
      • Gevogelte
      • Vlees
      • Vis
      • Ovenschotels
      • Pasta
      • Salades
    • Snacks
    • Dessert
    • Vegetarisch
  • Restaurants
You are here: Home / Recepten / hoofdgerecht / Gevogelte / Kip met artisjokken & engelenhaar

Kip met artisjokken & engelenhaar

september 23, 2016 By Jef Kok Leave a Comment

shapeimage_2-2

Shopping List: 2 personen:

  • 4 dunne lapjes kipfilet
  • 250 ml kippenbouillon
  • 1 blik gesneden artisjokharten (afgespoeld en uitgelekt)
  • 250 gram capellini pasta
  • 2 eetlepels kappertjes
  • Verse peterselie
  • 1 soeplepel bloem
  • Olijfolie, bote
  • Zeezout en peper uit de molen

Bereiding:

  • Breng gezouten water aan de kook.
  • Roer de bloem los in een ondiepe schaal en kruid met peper en zout. Haal de kipfilets door de bloem en schud de overtollige bloem eraf.
  • Bak de kipfilets in olie op een matig vuur tot ze goudbruin zijn. Haal de kipfilets uit de pan.
  • Voeg de kippenbouillon bij het bakvocht en breng aan de kook. Laat tot de helft inkoken en voeg vervolgens de artisjokken, kappertjes en de kip toe. Schud de pan om te mengen en breng even aan de kook.
  • Neem de pan van het vuur en voeg er een blokje boter aan toe. Hou warm.
  • Kook ondertussen de pasta beetgaar
  • Dresseer als volgt: kip onderaan het bord, leg er de kip over en schenk er wat saus over, garneer met peterselie
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)

Filed Under: Gevogelte, Recepten Tagged With: artisjok, kappertjes, kip

« Krab Cake met groene papaja salade
Pasta met mosselen »

Geef een antwoord Reactie annuleren

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Zoek volgens ingrediënt…

advertentie

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram

Categorieën

Top 5 – meest bekeken recepten

  • Cannelloni met courgette, paprika, tomaat & gehakt 30.6k weergaven
  • Vegetarische lasagne (Jeroen Meus) 27.3k weergaven
  • Pasta pesto met scampi 19k weergaven
  • Orloffgebraad met champignons 4k weergaven
  • Easy wok met gehakt en wokgroenten 4k weergaven

Cannelloni met groenten & gehakt

Shopping List: 1 grote ui 3 paprika: 1 rode, 1 gele en 1 groene 2 teentjes look 3 selderstengels 1 chili peper 1 blik gepelde ...

Read More »

Deprecated: genesis_footer_creds_text is verouderd sinds versie 3.1.0. Gebruik in plaats daarvan genesis_pre_get_option_footer_text. This filter is no longer supported. You can now modify your footer text using the Theme Settings. in /customers/2/0/1/menuvandedag.be/httpd.www/menuvandedaggoeswordpress/wp-includes/functions.php on line 5588

Copyright © 2023 · www.menuvandedag.be · Log in