Shopping list: 2 personen:
- 2 kipfilets
- 1 bakje oesterzwammen
- 2 sjalotjes
- 1 teentje knoflook
- kalfsfond
- boter, peper, zout
- peterselie
- rode wijn
- bouillonblokje
- aardappelkwartjes
Bereiding:
- Paddestoelen afborstelen en in plakjes snijden.
- Sjalotjes fijn snijden en knoflookteentje in de knoflookpers.
- Boter verhitten en de sjalotjes samen met de oesterzwammen fruiten.
- Vervolgens look, peterselie, peper en zout toevoegen en 3 minuten laten sudderen.
- Ondertussen: de kip kruiden en bruin bakken aan beide zijden.
- Vervolgens de kip uit de pan halen en warm houden in aluminiumfolie.
- Doe een beetje water, boter, rode wijn, bouillonblokje en kalfsfond (ong 1 dl) bij het overgebleven braadvocht en laten opkoken.
- Serveer de kip op warme borden en garneer met de oesterzwammen en de saus.
- Opdienen met gefrituurde aardappelkwartjes.
Geef een antwoord
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.