Shopping List (2 personen):
- 2 kipfilets
- 1 bundel jonge worteltjes
- 1 sinaasappel
- knoflook
- komijnpoeder
- Verse koriander
- olijfolie, suiker, zout
Bereiding:
Wortelen:
- Rasp de wortelen en snij ze in schijfjes.
- Doe ze in een pot en overgiet met water tot ze half onder staan.
- Voeg een 1/2 koffielepeltje suiker toe, wat zout en 1/2 koffielepel komijnpoeder.
- Giet er wat olijfolie bij. Pers 1 teen knoflook uit en voeg bij de wortelen.
- Laat stevig koken zonder deksel maar roer regelmatig. Na ongeveer 25 minuten zijn de wortelen gaar. Van zodra het water in de pot verdampt is, mag je het vuur lager zetten.
- Doe het sap van een sinaasappel bij de wortelen en laat al roerend verdampen.
- Doe wat fijngehakte koriander bij de wortelen.
Kip:
- Kruid de kip naar wens en bak de kip op de barbecue.
Geef een antwoord
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.