Shopping List: 2 personen
-
250 gr krab uit blik (uitgelekt)
-
500 gr zoete aardappelen gepureerd
-
8 eetlepels koriander
-
1 stengel citroengras
-
2 lente uitjes
-
6 teentjes knoflook
-
3 groene pepers
-
geraspte limoenschil van 3 limoenen (of limoensap uit fles)
-
3 theelepels vissaus
-
1 papaja
-
waterkers
-
2 eiwitten
-
broodkruim
Bereiding:
Voor de Papajasalade:
- Doe 4 teentjes fijngehakte knoflook en de 4 fijngehakte pepertjes in een kom, roer om en pureer fijn met een vork. Doe er vervolgens 4 eetlepels fijngehakte koriander, de stengel fijngehakte citroengras, 3 theelepels vissaus, sap en schil van 2 limoenen en een beetje suiker (liefst bruine suiker) bij en roer goed om.
- Schep er de papaja en de waterkers door.
Voor de krabcakes:
- Maak de zoete aardappelpuree.
- Meng de uitgelekte krab met 4 eetlepels koriander, de lente-uitjes, 2 teentjes fijngehakte knoflook en 1/2 limoenschil met wat zout en peper. Voeg bij de puree en vorm vervolgens de cakejes.
- Laat ongeveer 1 uur stijven in de koelkast.
- Haal de cakejes uit de koelkast en bestrijk ze met de eiwitten en vervolgens de broodkruim.
- Bak ze aan in olijfolie tot ze goudkleur zijn. Zet ze vervolgens even in de oven om gaar te worden.
Geef een antwoord
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.