Shopping List: 4 personen:
- 2 kreeften van 750 gr
- 2 sjalotjes
- 1/2 glas droge witte wijn
- 1/2 glas witte wijnazijn
- 2 eetlepels verse room
- 150 gr koude boter
- vanillepoeder
- citroensap
- grof zeezout, peperkorrels, zout en peper uit de molen
Bereiding:
- Breng water aan de kook en doe er zeezout en peperkorrels bij. Kook de kreeft ongeveer 10 minuten.
- Haal van het vuur, neem de kreeften uit de bouillon en laat ze uitlekken.
- Doe de fijngehakte sjalotjes in een steelpan en doe er de wijn, 2 eetlepels water en de witte wijn azijn bij.
- Laat inkoken tot er 1 eetlepel vocht overblijft, haal van het vuur en haal de bereiding door een zeef.
- Klop er de room door (dus niet op het vuur), en voeg geleidelijk aan de boter toe. Klop met de garde tot het een gladde massa wordt. Voeg vanille, peper en zout naar smaak toe. Doe er tenslotte een scheutje citroensap bij.
- Snij de kreeften in twee en verwijder het darmkanaal. Serveer de kreeften met de saus.
Geef een antwoord
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.