Menu van de dag

Wat eet jij deze avond?

  • Home
    • Recepten index
  • Recepten
    • Aperitief
    • Hapje
    • Soep
    • hoofdgerecht
      • Gevogelte
      • Vlees
      • Vis
      • Ovenschotels
      • Pasta
      • Salades
    • Snacks
    • Dessert
    • Vegetarisch
  • Restaurants
You are here: Home / Recepten / hoofdgerecht / Vis / Kreeft met vanille-botersaus

Kreeft met vanille-botersaus

november 26, 2017 By Jef Kok Leave a Comment

Lobster Saturday 2nd Feb - 160

Shopping List: 4 personen:

  • 2 kreeften van 750 gr
  • 2 sjalotjes
  • 1/2 glas droge witte wijn
  • 1/2 glas witte wijnazijn
  • 2 eetlepels verse room
  • 150 gr koude boter
  • vanillepoeder
  • citroensap
  • grof zeezout, peperkorrels, zout en peper uit de molen

Bereiding:

  • Breng water aan de kook en doe er zeezout en peperkorrels bij.  Kook de kreeft ongeveer 10 minuten.
  • Haal van het vuur, neem de kreeften uit de bouillon en laat ze uitlekken.
  • Doe de fijngehakte sjalotjes in een steelpan en doe er de wijn, 2 eetlepels water en de witte wijn azijn bij.
  • Laat inkoken tot er 1 eetlepel vocht overblijft, haal van het vuur en haal de bereiding door een zeef.
  • Klop er de room door (dus niet op het vuur), en voeg geleidelijk aan de boter toe.  Klop met de garde tot het een gladde massa wordt. Voeg vanille, peper en zout naar smaak toe.  Doe er tenslotte een scheutje citroensap bij.
  • Snij de kreeften in twee en verwijder het darmkanaal.  Serveer de kreeften met de saus.

 

  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)

Filed Under: Vis Tagged With: botersaus, kreeft, vanille

« Aspergetaart (Jamie Oliver)
Cupcake met frambozenroom (Donna Hay) »

Geef een antwoord Reactie annuleren

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Zoek volgens ingrediënt…

advertentie

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram

Categorieën

Top 5 – meest bekeken recepten

  • Cannelloni met courgette, paprika, tomaat & gehakt 30.6k weergaven
  • Vegetarische lasagne (Jeroen Meus) 27.3k weergaven
  • Pasta pesto met scampi 19k weergaven
  • Orloffgebraad met champignons 4k weergaven
  • Easy wok met gehakt en wokgroenten 4k weergaven

Cannelloni met groenten & gehakt

Shopping List: 1 grote ui 3 paprika: 1 rode, 1 gele en 1 groene 2 teentjes look 3 selderstengels 1 chili peper 1 blik gepelde ...

Read More »

Deprecated: genesis_footer_creds_text is verouderd sinds versie 3.1.0. Gebruik in plaats daarvan genesis_pre_get_option_footer_text. This filter is no longer supported. You can now modify your footer text using the Theme Settings. in /customers/2/0/1/menuvandedag.be/httpd.www/menuvandedaggoeswordpress/wp-includes/functions.php on line 5588

Copyright © 2023 · www.menuvandedag.be · Log in