Shopping List: 2 personen
- 8 à 10 lasagne vellen
- 75 ml room
- 100 gr emmentaler
- 1 blik tomaten
- 1 fijngesnipperde ui
- 250 gr ricotta
- 150 gr verse spinazie
- 1 ei
- chapelure
- olijfolie, zout, peper, Italiaanse kruiden, muskaatnoot
Bereiding:
- Kook de lasagne vellen in gezouten water met wat olijfolie in zoals vermeld op de verpakking.
- Meng de fijngesnipperde ui met de geplette tomaten, kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden.
- Verwijder de stelen van de spinazie en hak fijn. Meng de ricotta met de spinazie, het ei en doe er een klein beetje chapelure bij. Kruid met peper, zout en een snuifje muskaatnoot.
- Doe enkele vellen lasagne in de ingeboterde ovenschotel.
- Doe er de helft van de tomatensaus over, bedek terug met een laagje lasagne en verdeel er de helft van de spinazie-ricotta over. Leg er nogmaals een laagje lasagne over, laagje tomatensaus, laagje lasagne en laagje spinazie-ricotta.
- Vermeng de room met de emmentaler kaas en giet over de bereiding.
- Bak in een voorverwarmde oven van 200° (ongeveer 1/2 uur)
Geef een antwoord
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.