Menu van de dag

Wat eet jij deze avond?

  • Home
    • Recepten index
  • Recepten
    • Aperitief
    • Hapje
    • Soep
    • hoofdgerecht
      • Gevogelte
      • Vlees
      • Vis
      • Ovenschotels
      • Pasta
      • Salades
    • Snacks
    • Dessert
    • Vegetarisch
  • Restaurants
You are here: Home / Recepten / hoofdgerecht / Ovenschotels / Lasagne met spinazie, ricotta & tomaten

Lasagne met spinazie, ricotta & tomaten

mei 26, 2017 By Jef Kok Leave a Comment

shapeimage_2-2

Shopping List: 2 personen

  • 8 à 10 lasagne vellen
  • 75 ml room
  • 100 gr emmentaler
  • 1 blik tomaten
  • 1 fijngesnipperde ui
  • 250 gr ricotta
  • 150 gr verse spinazie
  • 1 ei
  • chapelure
  • olijfolie, zout, peper, Italiaanse kruiden, muskaatnoot

Bereiding:

  • Kook de lasagne vellen in gezouten water met wat olijfolie in zoals vermeld op de verpakking.
  • Meng de fijngesnipperde ui met de geplette tomaten, kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden.
  • Verwijder de stelen van de spinazie en hak fijn. Meng de ricotta met de spinazie, het ei en doe er een klein beetje chapelure bij. Kruid met peper, zout en een snuifje muskaatnoot.
  • Doe enkele vellen lasagne in de ingeboterde ovenschotel.
  • Doe er de helft van de tomatensaus over, bedek terug met een laagje lasagne en verdeel er de helft van de spinazie-ricotta over. Leg er nogmaals een laagje lasagne over, laagje tomatensaus, laagje lasagne en laagje spinazie-ricotta.
  • Vermeng de room met de emmentaler kaas en giet over de bereiding.
  • Bak in een voorverwarmde oven van 200° (ongeveer 1/2 uur)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)

Filed Under: Ovenschotels, Pasta Tagged With: emmentaler, lasagne, spinazie, tomaten

« Quiche met spinazie
Papilotte van zalm en prei »

Geef een antwoord Reactie annuleren

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Zoek volgens ingrediënt…

advertentie

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram

Categorieën

Top 5 – meest bekeken recepten

  • Cannelloni met courgette, paprika, tomaat & gehakt 28k weergaven
  • Vegetarische lasagne (Jeroen Meus) 26.7k weergaven
  • Pasta pesto met scampi 18.4k weergaven
  • Easy wok met gehakt en wokgroenten 3.8k weergaven
  • Orloffgebraad met champignons 3.8k weergaven

Cannelloni met groenten & gehakt

Shopping List: 1 grote ui 3 paprika: 1 rode, 1 gele en 1 groene 2 teentjes look 3 selderstengels 1 chili peper 1 blik gepelde ...

Read More »

Deprecated: genesis_footer_creds_text is verouderd sinds versie 3.1.0. Gebruik in plaats daarvan genesis_pre_get_option_footer_text. This filter is no longer supported. You can now modify your footer text using the Theme Settings. in /customers/2/0/1/menuvandedag.be/httpd.www/menuvandedaggoeswordpress/wp-includes/functions.php on line 5588

Copyright © 2023 · www.menuvandedag.be · Log in