Shopping List: 4 personen:
- 4 kipfilets (of kalkoenfilets)
- paprikapoeder, komijnpoeder, cayennepeper
- verse gember
- knoflook
- 1 chili pepertje
- 1 middelgrote tomaat en 2 kleine gele tomaten
- pakje verse koriander
- sap van 1 citroen, en 1 citroen voor de versiering
- olijfolie, peper, zout
Bereiding:
- Meng een eetlepel paprikapoeder, 2 koffielepels komijnpoeder, 1/2 koffielepel cayennepeper en 1 eetlepel geraspte verse gember. Doe er 3 eetlepels olijfolie bij, wat citroensap en peper en zout.
- Schik de filets in een schotel en giet er de marinade over. Laat minstens 1 uur marineren.
- Chutney: hak de koriander, look, rood pepertje en tomaten fijn. Doe ze in de blender en laat pureren, breng op smaak met peper en zout. Plaats de chutney in de koelkast.
- Rooster de kipfilets op de barbecue of op de grill. Ongeveer 10 minuten aan elke kant.
- Snij de kip in dunne plakjes, verdeel over de borden en versier met partjes citroen en takjes koriander.
- Geef er de chutney bij in aparte kommetjes.
- Ook lekker met witte rijst.
Geef een antwoord
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.