Menu van de dag

Wat eet jij deze avond?

  • Home
    • Recepten index
  • Recepten
    • Aperitief
    • Hapje
    • Soep
    • hoofdgerecht
      • Gevogelte
      • Vlees
      • Vis
      • Ovenschotels
      • Pasta
      • Salades
    • Snacks
    • Dessert
    • Vegetarisch
  • Restaurants
You are here: Home / Recepten / hoofdgerecht / Gevogelte / Marokkaanse kip met koriander chutney

Marokkaanse kip met koriander chutney

maart 2, 2017 By Jef Kok Leave a Comment

SONY DSC

Shopping List: 4 personen:

  • 4 kipfilets (of kalkoenfilets)
  • paprikapoeder, komijnpoeder, cayennepeper
  • verse gember
  • knoflook
  • 1 chili pepertje
  • 1 middelgrote tomaat en 2 kleine gele tomaten
  • pakje verse koriander
  • sap van 1 citroen, en 1 citroen voor de versiering
  • olijfolie, peper, zout

Bereiding:

  • Meng een eetlepel paprikapoeder, 2 koffielepels komijnpoeder, 1/2 koffielepel cayennepeper en 1 eetlepel geraspte verse gember.  Doe er 3 eetlepels olijfolie bij, wat citroensap en peper en zout.
  • Schik de filets in een schotel en giet er de marinade over.  Laat minstens 1 uur marineren.
  • Chutney: hak de koriander, look, rood pepertje en tomaten fijn.  Doe ze in de blender en laat pureren, breng op smaak met peper en zout.  Plaats de chutney in de koelkast.
  • Rooster de kipfilets op de barbecue of op de grill.  Ongeveer 10 minuten aan elke kant.
  • Snij de kip in dunne plakjes, verdeel over de borden en versier met partjes citroen en takjes koriander.
  • Geef er de chutney bij in aparte kommetjes.
  • Ook lekker met witte rijst.
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)

Filed Under: Gevogelte Tagged With: barbecue, chutney, gember, kip, koriander, tomaten

« Tongschar met paprikasaus
Salade met Geitenkaas en spek »

Geef een antwoord Reactie annuleren

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Zoek volgens ingrediënt…

advertentie

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram

Categorieën

Top 5 – meest bekeken recepten

  • Cannelloni met courgette, paprika, tomaat & gehakt 29.6k weergaven
  • Vegetarische lasagne (Jeroen Meus) 27k weergaven
  • Pasta pesto met scampi 18.7k weergaven
  • Easy wok met gehakt en wokgroenten 3.9k weergaven
  • Orloffgebraad met champignons 3.9k weergaven

Cannelloni met groenten & gehakt

Shopping List: 1 grote ui 3 paprika: 1 rode, 1 gele en 1 groene 2 teentjes look 3 selderstengels 1 chili peper 1 blik gepelde ...

Read More »

Deprecated: genesis_footer_creds_text is verouderd sinds versie 3.1.0. Gebruik in plaats daarvan genesis_pre_get_option_footer_text. This filter is no longer supported. You can now modify your footer text using the Theme Settings. in /customers/2/0/1/menuvandedag.be/httpd.www/menuvandedaggoeswordpress/wp-includes/functions.php on line 5588

Copyright © 2023 · www.menuvandedag.be · Log in