Menu van de dag

Wat eet jij deze avond?

  • Home
    • Recepten index
  • Recepten
    • Aperitief
    • Hapje
    • Soep
    • hoofdgerecht
      • Gevogelte
      • Vlees
      • Vis
      • Ovenschotels
      • Pasta
      • Salades
    • Snacks
    • Dessert
    • Vegetarisch
  • Restaurants
You are here: Home / Recepten / hoofdgerecht / Vis / Mosselen met saffraansaus

Mosselen met saffraansaus

april 19, 2018 By Jef Kok Leave a Comment

mossel-chowder

Shopping list: 2 personen:

  • 2 kg mosselen

  • 1 zakje mosselgroenten (ajuin, selder en peterselie)

  • Witte wijn

  • room

  • tomaat

  • 1 sjalotje en 1 teentje look

  • 1 zakje mosselkruiden

  • Saffraandraadjes

Bereiding:

  •  Smelt een klontje boter in een pot en doe er de mosselen en de mosselgroenten bij.
  • Voeg het zakje mosselkruiden toe, kruid ook nog met wat peper en zout.
  • Giet er een een beetje witte wijn bij en doe het deksel erop.
  • Wanneer de mosselen gaar zijn, neem je 2 dl mosselsap uit de pot.
  • Doe het mosselsap in een pannetje en doe er witte wijn bij, laat tot de helft inkoken.
  • Voeg fijngesneden sjalot en look toe en doe er enkele draadjes saffraan bij
  • Giet de room erover en laat tot de helft inkoken
  • Haal het pannetje van het vuur, doe er de tomaat bij.
  • Giet de saus over de mosselen en serveer met brood of frietjes !

 

Een heerlijk receptje: gezien in SOS Piet en zeer lekker bevonden !!

  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)

Filed Under: Vis Tagged With: look, mosselen, room, saffraan, sjalotje, tomaat, witte wijn

« Crumble met rode vruchten, appel & passievruchten (easy)
Gegrilde tonijn met courgette spaghetti »

Geef een antwoord Reactie annuleren

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Zoek volgens ingrediënt…

advertentie

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram

Categorieën

Top 5 – meest bekeken recepten

  • Vegetarische lasagne (Jeroen Meus) 24.9k weergaven
  • Cannelloni met courgette, paprika, tomaat & gehakt 22.9k weergaven
  • Pasta pesto met scampi 17.1k weergaven
  • Easy wok met gehakt en wokgroenten 3.6k weergaven
  • Orloffgebraad met champignons 3.5k weergaven

Cannelloni met groenten & gehakt

Shopping List: 1 grote ui 3 paprika: 1 rode, 1 gele en 1 groene 2 teentjes look 3 selderstengels 1 chili peper 1 blik gepelde ...

Read More »

Deprecated: genesis_footer_creds_text is verouderd sinds versie 3.1.0. Gebruik in plaats daarvan genesis_pre_get_option_footer_text. This filter is no longer supported. You can now modify your footer text using the Theme Settings. in /customers/2/0/1/menuvandedag.be/httpd.www/menuvandedaggoeswordpress/wp-includes/functions.php on line 5586

Copyright © 2022 · www.menuvandedag.be · Log in