Shopping list: 2 personen:
-
2 kg mosselen
-
1 zakje mosselgroenten (ajuin, selder en peterselie)
-
Witte wijn
-
room
-
tomaat
-
1 sjalotje en 1 teentje look
-
1 zakje mosselkruiden
-
Saffraandraadjes
Bereiding:
- Smelt een klontje boter in een pot en doe er de mosselen en de mosselgroenten bij.
- Voeg het zakje mosselkruiden toe, kruid ook nog met wat peper en zout.
- Giet er een een beetje witte wijn bij en doe het deksel erop.
- Wanneer de mosselen gaar zijn, neem je 2 dl mosselsap uit de pot.
- Doe het mosselsap in een pannetje en doe er witte wijn bij, laat tot de helft inkoken.
- Voeg fijngesneden sjalot en look toe en doe er enkele draadjes saffraan bij
- Giet de room erover en laat tot de helft inkoken
- Haal het pannetje van het vuur, doe er de tomaat bij.
- Giet de saus over de mosselen en serveer met brood of frietjes !
Een heerlijk receptje: gezien in SOS Piet en zeer lekker bevonden !!
Geef een antwoord
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.