Shopping List: 2 personen:
- 2 kg mosselen
- 2 uien
- 3 wortelen
- ½ courgette
- 6 selderstengels
- 1 teentje look
- Witte wijn
- Currypoeder, mosselkruiden
- Vers brood
- room
- Boter, olijfolie
- Peper uit de molen en zeezout
Bereiding:
- Was de mosselen veelvuldig.
- Snij 1 ui in ringen en snij 4 selderstengels in stukken. Stoof aan in boter. Pers een teentje look uit op de groenten.
- Voeg de mosselen toe en breng op smaak met de mosselkruiden. Voeg een scheutje witte wijn toe.
- Haal de mosselen uit de schelp wanneer ze gaar zijn.
- Giet het kookvocht door de zeef en hou apart.
- Snij de wortellen, de ½ courgette, 2 takjes selder en 1 ui in fijne blokjes. Stoof de groenten aan in olijfolie.
- Voeg een ¼ van het gezeefde mosselvocht toe en laat de groenten enkele minuten smoren op zacht vuur.
- Doe de andere ¾ van het mosselvocht in een pot en laat warm worden. Giet een scheut room bij het vocht en breng op smaak met een flinke snuif currypoeder. Laat sudderen op matig vuur en breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm de mosselen heel kort in het curry soepje. Neem ze er terug uit.
- Schep de groentjes in diepe borden en leg enkele mosselen op de groenten.
- Voeg boter toe aan het soepje en mix met de staafmixer tot er schuim op komt.
- Schep de soep over de groentjes met de mosselen.
- Serveer met vers brood
Recept gebaseerd op Jeroens Mosselzooi met curry van Jeroen Meus
Geef een antwoord
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.