Menu van de dag

Wat eet jij deze avond?

  • Home
    • Recepten index
  • Recepten
    • Aperitief
    • Hapje
    • Soep
    • hoofdgerecht
      • Gevogelte
      • Vlees
      • Vis
      • Ovenschotels
      • Pasta
      • Salades
    • Snacks
    • Dessert
    • Vegetarisch
  • Restaurants
You are here: Home / Recepten / hoofdgerecht / Pasta / Penne met broccoli & kaassaus

Penne met broccoli & kaassaus

juli 10, 2018 By Bart Leave a Comment

shapeimage_2-2

Shopping List: 2 personen:

  • 1 potje room (2 dl)
  • 150 gram fontina smeltkaas (of indien je geen fontina vindt: mozzarella)
  • 150 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 broccoli
  • 2 eierdooiers
  • verse oregano
  • penne voor 2 personen
  • olijfolie, zwarte peper en zeezout

Bereiding:

  • Breng een grote pan met gezouten water aan de kook.
  • Doe de room, de fontina kaas, de Parmezaanse kaas (hou nog een beetje over) in een kom en kruid met peper en zout.
  • Zet deze kom op de pan met het kokende water en laat de kazen langzaam smelten.
  • Snij de droge stukjes van de broccoli in schuine dunne plakjes en laat de roosjes op zijn geheel.
  • Neem de kom van de pan van zodra de kaas vloeibaar is en kook de pasta en de broccoli in de pan.
  • Laat de pasta en de broccoli koken tot de pasta net gaar is.
  • Klop 2 eierdooiers en de oregano door de kaassaus.
  • Laat de penne en de broccoli uitlekken en meng ze door de kaassaus.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de pasta onmiddellijk met wat Parmezaanse kaas en giet er een beetje olijfolie over.

 

Recept gebaseerd op een recept uit “Thuis bij Jamie” van Jamie Oliver

  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)

Filed Under: Pasta, Vegetarisch Tagged With: broccoli, fontina, oregano, parmezaanse kaas, room

« Camembert op de BBQ
Macaroni met kaas, hesp & broccoli »

Geef een antwoord Reactie annuleren

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Zoek volgens ingrediënt…

advertentie

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram

Categorieën

Top 5 – meest bekeken recepten

  • Vegetarische lasagne (Jeroen Meus) 24.9k weergaven
  • Cannelloni met courgette, paprika, tomaat & gehakt 22.9k weergaven
  • Pasta pesto met scampi 17.1k weergaven
  • Easy wok met gehakt en wokgroenten 3.6k weergaven
  • Orloffgebraad met champignons 3.5k weergaven

Cannelloni met groenten & gehakt

Shopping List: 1 grote ui 3 paprika: 1 rode, 1 gele en 1 groene 2 teentjes look 3 selderstengels 1 chili peper 1 blik gepelde ...

Read More »

Deprecated: genesis_footer_creds_text is verouderd sinds versie 3.1.0. Gebruik in plaats daarvan genesis_pre_get_option_footer_text. This filter is no longer supported. You can now modify your footer text using the Theme Settings. in /customers/2/0/1/menuvandedag.be/httpd.www/menuvandedaggoeswordpress/wp-includes/functions.php on line 5586

Copyright © 2022 · www.menuvandedag.be · Log in