Shopping List: 2 personen:
- 1 potje room (2 dl)
- 150 gram fontina smeltkaas (of indien je geen fontina vindt: mozzarella)
- 150 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 1 broccoli
- 2 eierdooiers
- verse oregano
- penne voor 2 personen
- olijfolie, zwarte peper en zeezout
Bereiding:
- Breng een grote pan met gezouten water aan de kook.
- Doe de room, de fontina kaas, de Parmezaanse kaas (hou nog een beetje over) in een kom en kruid met peper en zout.
- Zet deze kom op de pan met het kokende water en laat de kazen langzaam smelten.
- Snij de droge stukjes van de broccoli in schuine dunne plakjes en laat de roosjes op zijn geheel.
- Neem de kom van de pan van zodra de kaas vloeibaar is en kook de pasta en de broccoli in de pan.
- Laat de pasta en de broccoli koken tot de pasta net gaar is.
- Klop 2 eierdooiers en de oregano door de kaassaus.
- Laat de penne en de broccoli uitlekken en meng ze door de kaassaus.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de pasta onmiddellijk met wat Parmezaanse kaas en giet er een beetje olijfolie over.
Recept gebaseerd op een recept uit “Thuis bij Jamie” van Jamie Oliver
Geef een antwoord
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.