Menu van de dag

Wat eet jij deze avond?

  • Home
    • Recepten index
  • Recepten
    • Aperitief
    • Hapje
    • Soep
    • hoofdgerecht
      • Gevogelte
      • Vlees
      • Vis
      • Ovenschotels
      • Pasta
      • Salades
    • Snacks
    • Dessert
    • Vegetarisch
  • Restaurants
You are here: Home / Recepten / hoofdgerecht / Vis / Risotto met asperges & Sint-Jakobsvruchten

Risotto met asperges & Sint-Jakobsvruchten

november 7, 2017 By Jef Kok Leave a Comment

shapeimage_2-2

Shopping List: 2 personen:

  • 500 g Flandria asperges
  • 1 sjalotje
  • 250 gram risotto rijst
  • 8 Sint-Jacobsvruchten
  • 1L kippenbouillon
  • verse Parmezaanse kaas
  • witte wijn, boter, peper en zout

Bereiding:

  • Verwijder het harde uiteinde van de asperges en schil de stengels met een dunschiller. Kook de asperges in licht gezouten water (ongeveer 10 à 12 minuten) en giet af.
  • Laat de asperges uitlekken en snij vervolgens in stukken.
  • Snipper de sjalot en fruit in olijfolie. Doe er vervolgens de risotto rijst bij en roer tot de rijst glazig is. Giet er wat bouillon bij en roer tot al de bouillon opgenomen is. Blijf dit herhalen en blijf roeren (gedurende een kleine 20 minuten) tot de rijst gaar is.
  • Bak ondertussen de Sint-Jacobsvruchten: ongeveer 2 minuten aan de ene kant en 1 minuut aan de andere kant.
  • Bak de asperges zeer kort in wat olijfolie en kruid met peper en zout. Voeg de asperges bij de rijst en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de risotto rijst met de Sint-Jacobsvruchten en doe er eventueel nog wat verse Parmezaanse kaas over.
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)

Filed Under: Vis Tagged With: asperges, parmezaanse kaas, risotto, Sint-Jakobsvruchten, sjalot

« Tartaar van tonijn & avocado
Spinazie/Ricotta canneloni met tomatensaus »

Geef een antwoord Reactie annuleren

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Zoek volgens ingrediënt…

advertentie

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram

Categorieën

Top 5 – meest bekeken recepten

  • Cannelloni met courgette, paprika, tomaat & gehakt 28k weergaven
  • Vegetarische lasagne (Jeroen Meus) 26.7k weergaven
  • Pasta pesto met scampi 18.4k weergaven
  • Easy wok met gehakt en wokgroenten 3.8k weergaven
  • Orloffgebraad met champignons 3.8k weergaven

Cannelloni met groenten & gehakt

Shopping List: 1 grote ui 3 paprika: 1 rode, 1 gele en 1 groene 2 teentjes look 3 selderstengels 1 chili peper 1 blik gepelde ...

Read More »

Deprecated: genesis_footer_creds_text is verouderd sinds versie 3.1.0. Gebruik in plaats daarvan genesis_pre_get_option_footer_text. This filter is no longer supported. You can now modify your footer text using the Theme Settings. in /customers/2/0/1/menuvandedag.be/httpd.www/menuvandedaggoeswordpress/wp-includes/functions.php on line 5588

Copyright © 2023 · www.menuvandedag.be · Log in