Shopping List: 4 personen
- 200 gram risottorijst
- 2 kg mosselen
- 4 stukken kabeljauwfilets
- 2 dl Duvel
- 2 dl room
- boter, peper, zout, olijfolie
- parmezaanse kaas
Bereiding:
- De mosseltjes wassen, lichtjes koken zodat de schelp open komt te staan, de mossel eruit halen en ontbaarden. Hou 1 dl mosselsap opzij voor de saus.
- De rijst gaar koken in 2 dl room en 2 dl Duvel, mosseltjes toevoegen. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
- De kabeljauw in olijfolie bakken en 4 minuutjes in een warme oven schuiven.
- Laat voor de saus 1 dl mosselvocht even opkoken. Monteren met ijskoude boter en kruiden met peper en zout.
- Roer de kaas en de mosselen onder de rijst, voeg nog een beetje boter toe en breng op smaak met peper en zout.
- Schik de risotto rijst in het midden van een warm bord, leg daarop de kabeljauw. Afwerken met de saus.
- Serveren met een Duvel.
Geef een antwoord
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.