Shopping List: 2 personen:
- 6 Sint-Jakobsvruchten
- 2 pastinaken
- melk en room.
- boter, peper en zout
- 1 prei
Bereiding:
- Dep de Sint-Jakobsvruchten droog, kruid met peper en zout en bak ze kort aan langs beide zijden.
- Schil de pastinaken en snij ze in kleine blokjes. Laat stoven in olijfolie tot de blokjes zacht zijn.
- Blender de pastinaak met een beetje melk en room tot ze mooie textuur hebben.
- Snij de prei (met een beetje van het groen erbij) in dunne reepjes. Was de prei en zet ze op in koud water, breng aan de kook en giet af. Spoel de prei met koud water en dep ze droog. Haal de prei uit elkaar en frituur ongeveer gedurende 1 min tot ze knapperig zijn. Laat uitlekken.
- Strijk de pastinaakzalf uit op het bord in een streep, schik er de coquilles op en werk af met de gefrituurde prei.
Geef een reactie
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.