Shopping List: 2 personen:
-
spaghetti voor 2 personen
-
200 gr spekblokjes of Pancetta
-
2 eieren
-
100 ml light room
-
100 gr Parmezaanse kaas
-
Peterselie
-
witte wijn
-
olijfolie en peper
Bereiding:
-
Kook de spaghetti in gezouten water met wat olijfolie.
-
Bak ondertussen de Pancetta of spek aan in een beetje olijfolie.
-
Doe de eieren in een kom en roer ze los, voeg er een beetje room bij en +/- 50 gr Parmezaanse kaas. Doe er zwarte peper uit de molen bij.
-
Wanneer de Pancetta krokant is, giet je er een scheutje witte wijn bij. Laat op het vuur staan.
-
Giet de pasta af wanneer deze al dente is.
-
Doe er de Pancetta bij en roer goed om.
-
Neem van het vuur en doe er (van het vuur) het eiermengsel bij. Goed roeren !
-
Serveren in voorverwarmde borden, werk af met wat fijngehakte peterselie en Parmezaanse kaas.
Lekker met een vers broodje uit de oven en een glaasje wijn.
Het recept is een beetje bijgewerkt naar eigen smaak.
Geef een antwoord
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.