Menu van de dag

Wat eet jij deze avond?

  • Home
    • Recepten index
  • Recepten
    • Aperitief
    • Hapje
    • Soep
    • hoofdgerecht
      • Gevogelte
      • Vlees
      • Vis
      • Ovenschotels
      • Pasta
      • Salades
    • Snacks
    • Dessert
    • Vegetarisch
  • Restaurants
You are here: Home / Recepten / hoofdgerecht / Ovenschotels / Vegetarische lasagne (Jeroen Meus)

Vegetarische lasagne (Jeroen Meus)

juli 21, 2015 By Bart Leave a Comment

00184337

Shopping List: 4 personen:

  • 10 vellen lasagne
  • 250 gr ricotta
  • 1 kg verse spinazie
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • Provençaalse kruiden
  • 100 gr gemalen kaas
  • 5 tomaten
  • basilicum
  • 2 bollen mozzarella

Bereiding:

  • Stoof de ui en look aan.
  • Voeg de spinazie toe en laat de spinazie gaar stoven.
  • Kruid de spinazie met peper en zout.
  • Snij de courgette en aubergine in schijven.
  • Bak of grill ze in olijfolie en kruid ze met Provençaalse kruiden.
  • Olie een ovenschaal in en bedek ze met een laag lasagnevellen.
  • Bedek de lasagnevellen met de ricotta kaas.
  • Bedek de ricottalaag met spinazie.
  • Bedek de spinazie met lasagnevellen.
  • Kruid de lasagnevellen.
  • Bedek de tweede laag lasagnevellen met de courgette en aubergine en bestrooi ze met een beetje gemalen kaas.
  • Bedek de kaas terug met lasagnevellen
  • Snij de tomaten in schijfjes en leg ze op de lasagnevellen.
  • Snij de basilicum en strooi die over de tomaat.
  • Snij de mozzarella in schijven en leg ze op de tomaten.
  • Kruid goed met peper en zout en een beetje olijfolie
  • Zet de lasagne 30 minuten in een oven van 180-200°C.
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)

Filed Under: Ovenschotels, Vegetarisch Tagged With: aubergine, basilicum, courgette, Jeroen Meus, lasagne, ricotta, spinazie, tomaten

« Gerookte zalm met gravad Laxsaus
Pannacotta met bosvruchtencoulis »

Geef een antwoord Reactie annuleren

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Zoek volgens ingrediënt…

advertentie

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram

Categorieën

Top 5 – meest bekeken recepten

  • Cannelloni met courgette, paprika, tomaat & gehakt 28k weergaven
  • Vegetarische lasagne (Jeroen Meus) 26.7k weergaven
  • Pasta pesto met scampi 18.4k weergaven
  • Easy wok met gehakt en wokgroenten 3.8k weergaven
  • Orloffgebraad met champignons 3.8k weergaven

Cannelloni met groenten & gehakt

Shopping List: 1 grote ui 3 paprika: 1 rode, 1 gele en 1 groene 2 teentjes look 3 selderstengels 1 chili peper 1 blik gepelde ...

Read More »

Deprecated: genesis_footer_creds_text is verouderd sinds versie 3.1.0. Gebruik in plaats daarvan genesis_pre_get_option_footer_text. This filter is no longer supported. You can now modify your footer text using the Theme Settings. in /customers/2/0/1/menuvandedag.be/httpd.www/menuvandedaggoeswordpress/wp-includes/functions.php on line 5588

Copyright © 2023 · www.menuvandedag.be · Log in