Shopping List: 4 personen:
- 10 vellen lasagne
- 250 gr ricotta
- 1 kg verse spinazie
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 1 courgette
- 1 aubergine
- Provençaalse kruiden
- 100 gr gemalen kaas
- 5 tomaten
- basilicum
- 2 bollen mozzarella
Bereiding:
- Stoof de ui en look aan.
- Voeg de spinazie toe en laat de spinazie gaar stoven.
- Kruid de spinazie met peper en zout.
- Snij de courgette en aubergine in schijven.
- Bak of grill ze in olijfolie en kruid ze met Provençaalse kruiden.
- Olie een ovenschaal in en bedek ze met een laag lasagnevellen.
- Bedek de lasagnevellen met de ricotta kaas.
- Bedek de ricottalaag met spinazie.
- Bedek de spinazie met lasagnevellen.
- Kruid de lasagnevellen.
- Bedek de tweede laag lasagnevellen met de courgette en aubergine en bestrooi ze met een beetje gemalen kaas.
- Bedek de kaas terug met lasagnevellen
- Snij de tomaten in schijfjes en leg ze op de lasagnevellen.
- Snij de basilicum en strooi die over de tomaat.
- Snij de mozzarella in schijven en leg ze op de tomaten.
- Kruid goed met peper en zout en een beetje olijfolie
- Zet de lasagne 30 minuten in een oven van 180-200°C.
Geef een antwoord
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.