Shopping List: 2 personen (voorgerecht)
-
200 gram zeeduivel
-
6 Belgische asperges
-
1/2 citroen
-
stukje ganzenlever (2 sneden van 1.5 cm)
-
handvol amandelschilfers
-
kalfsjus
-
boter, peper, zout, roux en bloem
Bereiding:
-
Wentel de stukjes ganzenlever door de bloem.
-
Bak de amandelschilfers bruin in de pan.
-
Schil de asperges met een dunschiller van kop tot uiteinde en breek het uiteinde af.
-
Kook ze gaar in gezouten water met een beetje citroensap.
-
Bak ondertussen de stukjes zeeduivel in boter (ongeveer 3 minuten aan beide kanten) en laat kort wat verder garen op een zacht vuur.
-
Warm de kalfsjus op en bindt met wat roux.
-
Bak de ganzenlever kort aan beide zijden in een warme pan. Leg op keukenpapier.
-
Serveer de asperges onderaan het bord met daarop de zeeduivel en tenslotte de ganzenlever.
-
Werk af met een streepje van de saus.
Gerecht uit de kookworkshop met als thema Belgische asperges van Cuisine Tinguett.
Geef een antwoord
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.