Menu van de dag

Wat eet jij deze avond?

  • Home
    • Recepten index
  • Recepten
    • Aperitief
    • Hapje
    • Soep
    • hoofdgerecht
      • Gevogelte
      • Vlees
      • Vis
      • Ovenschotels
      • Pasta
      • Salades
    • Snacks
    • Dessert
    • Vegetarisch
  • Restaurants
You are here: Home / Recepten / hoofdgerecht / Vis / Zeeduivel met witte asperges, ganzenlever en amandelschilfers

Zeeduivel met witte asperges, ganzenlever en amandelschilfers

oktober 16, 2016 By Jef Kok Leave a Comment

IMG_0622

Shopping List: 2 personen (voorgerecht)

  • 200 gram zeeduivel

  • 6 Belgische asperges

  • 1/2 citroen

  • stukje ganzenlever (2 sneden van 1.5 cm)

  • handvol amandelschilfers

  • kalfsjus

  • boter, peper, zout, roux  en bloem

Bereiding:

  • Wentel de stukjes ganzenlever door de bloem.

  • Bak de amandelschilfers bruin in de pan.

  • Schil de asperges met een dunschiller van kop tot uiteinde en breek het uiteinde af.

  • Kook ze gaar in gezouten water met een beetje citroensap.

  • Bak ondertussen de stukjes zeeduivel in boter (ongeveer 3 minuten aan  beide kanten) en laat kort wat verder garen op een zacht vuur.

  • Warm de kalfsjus op en bindt met wat roux.

  • Bak de ganzenlever kort aan beide zijden in een warme pan.  Leg op keukenpapier.

  • Serveer de asperges onderaan het bord met daarop de zeeduivel en tenslotte de ganzenlever.

  • Werk af met een streepje van de saus.

 

Gerecht uit de kookworkshop met als thema Belgische asperges van Cuisine Tinguett.

  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)

Filed Under: Vis Tagged With: amandelschilfers, asperges, citroen, kalfsjus, zeeduivel

« Kip met citroen in de oven
Zalm met spinazie in papillot »

Geef een antwoord Reactie annuleren

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Zoek volgens ingrediënt…

advertentie

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram

Categorieën

Top 5 – meest bekeken recepten

  • Vegetarische lasagne (Jeroen Meus) 24.7k weergaven
  • Cannelloni met courgette, paprika, tomaat & gehakt 22.2k weergaven
  • Pasta pesto met scampi 16.8k weergaven
  • Easy wok met gehakt en wokgroenten 3.5k weergaven
  • Orloffgebraad met champignons 3.4k weergaven

Cannelloni met groenten & gehakt

Shopping List: 1 grote ui 3 paprika: 1 rode, 1 gele en 1 groene 2 teentjes look 3 selderstengels 1 chili peper 1 blik gepelde ...

Read More »

Deprecated: genesis_footer_creds_text is verouderd sinds versie 3.1.0. Gebruik in plaats daarvan genesis_pre_get_option_footer_text. This filter is no longer supported. You can now modify your footer text using the Theme Settings. in /customers/2/0/1/menuvandedag.be/httpd.www/menuvandedaggoeswordpress/wp-includes/functions.php on line 5586

Copyright © 2022 · www.menuvandedag.be · Log in